Ana içeriğe atla

SODALI BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Her zaman yaptığım poğaça tarifim vardı. Ama mayalı oldu için ertesi güne hemen bayatlaması beni deli ediyordu. E haliyle araştırmalara başladım ve nefis yemek tarifleri web sitesinde   Gülşen YAZKAN’ın tarifini buldum ve hemen denedim. Sonuç mu? Sonuç ertesi gün çok hafif bayatlamıştı o haliyle bile servis edilebilirdi. Hemen  tarif defterime ekledim. Misafirlerime önceki günden bile hazırlayabilirim bu poğaçayı. Denemenizi öneririm. Tarifin orjinali:http://www.nefisyemektarifleri.com/sodali-bayatlamayan-pogaca/
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe soda (200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya (ben 1 paket instant kuru maya kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
  • üzeri için 2 adet yumurta sarısı
    Içi için
    Peynir, patates vs.
Ben patatesli yaptım. İç harcı için:
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber 
Peynirli yapacaksanız maydanoz koymamanızı öneririm buzlukta maydonoz iyi olmuyor. Harca maydanoz yerine pul biberi ve nane koyabilirsiniz
 İç harcın yapılışı;
Patatesler haşlanıp küçük küçük doğranır (ezildiğinde pişme safhasında  böreklerin şekli bozuluyor). Tavaya yağ ve kuşbaşı doğranmış soğan konur. Soğanların rengi değişince toz kırmızı biber konur arkasından patatesler ve tuz eklenip harç bir iki kez ateşte döndürülür.
Hamurun Hazırlanışı:
1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. İçine peynir koyarak veya sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 230-240 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. (Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun. Tarif için teşekkürler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOĞUM HAZIRLIKLARI VE HAMİLE, DOĞUM ÇANTASI İÇİNDE OLMASI GEREKENLER

DOĞUM HAZIRLIKLARI 1.         Vücudunuzu Hazırlayın: gebeliğinizin riskli 3 ayından sonra vücudunuzu doğuma hazırlamalısınız. Tabiî ki önce doktorunuza danışmanız gerekir. Nasıl hazırlanacaksınız peki? Yürüyüş yapın, internetten ve doktorunuzda hamilelere özel jimnastik hareketlerini öğrenip bu hareketlerle kaslarınızı çalıştırın güçlendirin, hareketlerle eş zamanlı nefes alıp verme egzersizleri yapın. Bu çalışmalar sizin doğumu kolay yapmanızı, daha az acı çekmenizi sağlayacaktır. 2.        38. haftadan itibaren bebeğiniz gelmek isteyebilir. Bunun için daha önceden doğum için hastane seçmeli, istiyorsanız doğum fotoğrafçısı ile görüşmeli, telefonunuza acil durumlar için rehberde ilk sıraya ambulans ve doktorunuzun telefonunu kaydetmelisiniz. 3.        Bebeğiniz ve kendiniz için alışverişe çıkın. Bebeğinizin bakımı ve temizliği için kullanacağınız malzemelerle, bebeğinize cicili bicili kıyafet...

AMİGURUMİ BYRAN GRİFFİN

Ta ta… Byran Griffin. günümüz snopysi bu zeki köpekcik için baya uğraştım ama değdi. Ben çok sevdim bu zeki köpekciği . Byran’ın  hayranı yeğenim için yaptım. Umarım beğenir canım yeğenim:)

YASTIK KÖPEKÇİK

Bu şirin köpekciği uzun zamandır denemek istiyordum. Nasip bugüneymiş. Günlerimin çok yoğun geçtiği bu günlerde nasıl oldu bitirdim anlayamadım ama çok sevimli oldu. bu güzel köpekciği 1. yaş doğumgünü olan annesinin Yiğit Ali'ye gidiyor. Doğum günü kutlu olsun Yiğit Ali umarım seversin köpekciği...   Köpekciğin orjinali http://fiberdoodles.blogspot.com/2011/06/exhausting-day.html sitesinde bulunmaktadır. Siteden aldığım örnek doğrultusunda yaptım. Örnek için teşekkürler.