
Standart börek sosumla yaptım. Resimdeki börek peynirli ama her harçla yapılabilir yumuşacık oluyor ve çok güzel kabarıyor. Gül böreği, kol böreği her böreği bu karşımla sosluyorum.
Malzemeler:
- 5 yufka (büyük fırın tepsilerinde ince olabiliyor kalın olsun istiyorsanız yufka sayısını artırınız.)
- 1 bardak süt,
- 2 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ.
İçi için: peynir, maydanoz
Yapılışı:
İç harç hazırlanır. Sos için derin kapta yumurta ve yoğurt çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Tepsi yağlanıp ilk kat yufka serilip soslanır. Sos her yere bulaşmalı. 2. kat yufka konup önce soslanır ardından harç serpilir. 3. ve 4. katlarda 2. kat gibi sos+ harç konur. Son kat yufka da konup kalan sos üzerine dökülüp bir 15 dk bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızı veya eklemek istediğiniz bilgileri Paylaşalım