- Yarım bağ kurutulmuş patlıcan-biber (kişi sayınıza göre artırılıp azaltılabilir)
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı yıkanmış pirinç
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Kimyon, pul biberi, karabiber, sumak, tuz
Yapılışı:
Patlıcan ve biberler suda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzgece alınır. Tavaya yağ ve soğan alınır soğanlar rengi değişinceye kadar kavrulur. Üzerine salça, baharatlar ve sarımsak eklenir. Salçanın kokusu çıkana kadar bir iki kez çevrilir. Yıkanmış pirinçler eklenir birkaç kez çevrilir nar ekşisi ve kıyılmış maydanoz eklenip kapatılır. Patlıcan ve biberler pirinçler bastırılmadan sıkıştırılmadan doldurulur. Tencereye dizilen dolmaların üzerine yarısını bira geçecek kada su konur. Tuz ve limontuzu atılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Söndürünce 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızı veya eklemek istediğiniz bilgileri Paylaşalım